[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

gyönyörü ijet még nem láttam gratulálok!!! Üdv: Magdi

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 12 éve

Köszönöm!!!

Válasz

Deak Ibolya üzente 12 éve

Csodaszepek !!!

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 13 éve

Bocsi a késői válaszért.Patex ragastóval kenem be az üveget és arra tekerem a madzagot amit rögtön lehet dekopázsolni nem szükséges vele várni estleg csak 1-2 órát.a dwekopázsolás után viszont legalább 1 napot várok és utánna lakkozom színtelen lakkal ami fára is használnak.De az igazság hogy hogy nem mindig szoktam lelakkozni mert így természetesebb.Üdv Marika

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 13 éve

Köszi szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez nekem a kedvencem! Nagyon jó formájú üvegeid vannak, nagyon mutatósak... Gratulálok!

Válasz

varsás zoltánné marika üzente 14 éve

Megkérdezhetem,hogy milyen ragasztót használsz hozzá,és a külsejét végül mivel kened be?Van -e végül lakkozva?Ugy vettem észre,ha nagynehezen sikerül jó szorosan körbetekerni,bekenem ragasztóval,utána szalvéta,és ha szárad egy hetet,esetleg egy-egy helyen rés van.És hogy lehet vízálló,lakkal? A válaszokat előre is köszi.Üdv:marcsu

Válasz

varsás zoltánné marika üzente 14 éve

Köszönöm .Azt nem hiszem hogy alját megtudom csinálni,de lehet hogy megpróbálom egyszer.

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 14 éve

Örülök hogy tetszik és annak is hogy probálkozik vele más is.Én az üvegeket mindig felülről tehát a nyakától kezdem tekerni és az aljánál fejezem be mert azt is teljesen betekerem.Az kicsit bonyolultabb mert mint a csiga úgy kell vezetni a madzagot.A képeket nézve már ez is szép munka és biztosan sikerülni fog bármilyen üveget megcsinálni.Kitartást és jó munkát kívánok!Kissné Marika

Válasz

varsás zoltánné marika üzente 14 éve

Nagyon tetszik,elkezdtem egy borosüveget körbetekerni,most a nyakánál tartok,nem mondom hogy egyszerü,mert mindig csuszik.Egyáltalán alulról kell kezdeni? Én most dekopázs ragasztóval csinálom,más nincs.Kivülről is bekenem majd vele,ha tettem rá képet.Ja,és ha betudom fejezni.Még ilyet nem csináltam,kiváncsi leszek hogy sikerül majd.

Válasz

Polyák József üzente 14 éve

Nagyon szépen köszönöm válaszát. Mar is megnézem a lapot. További jó munkát és sok sikert a gyönyörű munkáihoz.

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 14 éve

Nagyon köszönöm a részletes leírást kicsit bonyolultnak tűnik de kifogom próbálni.A dekopázsolásról a dekopázsolás.lap.hun olvashat többet.A hobby boltban kapható decoupage ragasztólakkot használom amivel a betekert üveget lekenem azon a helyen ahová a mintát szeretném ragasztani.Én szalvétát használok amiből kivágom a mintát és a 3 rétegűből csak a felső részét ragasztom rá.Nagyon óvatosan kell rásímítani mert mivel vékony a szalvéta könnyen szakad.Ecsettel símitom rá és ha megszáradt akkor átlakkozom színtelen lakkal.Lehet kapni dekopázs papirt is de én azokat a képeket nem szeretem mivel szalvéta gyűjtő is vagyok így van miből válogatnom.Az említett oldalon sokat lehet olvasni erről a technikáról különben meg a gipsz képekre is ezzel a technikával dolgoznak.Remélem tetszeni fog az oldal.További jó munkát és jó böngészést.

Válasz

Polyák József üzente 14 éve

Köszönöm szépen a dicsérő sorokat. Persze, hogy nem titok hogy hogyan csinálom. Megpróbálom elmagyarázni igaz egy kicsit nehéz lesz és elsőre lehet, hogy nehéznek tűnik de nem olyan nehéz. Inkább az alapanyag beszerzése körülményesebb. Felraktam egy újabb képet aminek a címe " munkaeszközeim :. Itt látható az anyag is amivel bekötöm. Megmaradt hulladék telefon vagy más drótról lehúzom a szigetelést vagyis a műanyagot és azt használom. A fonás menete pedig hasonlít a kosárfonáshoz. Mindig 2 szállal fonok és a színeket saját belátás szerint válogatom meg. Van egy kép ahol félkész állapotban van egy üveg. Azon látható, hogy az üvegre gumival szorított szálak köré fonok. Természetesen azokba a szálakba benne hagyom a drótot. Az alját nem minden esetben kötöm be. Az üveg aljától függ. Amelyiket bekötöm azt úgy kezdem, hogy egymás mellé helyezek 5-6 szál drótot és erre keresztbe megint 5-6 szálat. Ráfogatom gumival az üvegre és kezdem a kötést a lenyúzott műanyaggal ahol a 2x5-6 szál találkozik. Ez a munka legnehezebb része. Ha elkezdtük akkor utána könnyebb. Nem tudom mennyire sikerült elmagyaráznom, de megmutatni sokkal könnyebb lenne. És még egy kérdés mert az életben még nem hallottam ezt a szót, hogy dekupázsolom. Mit jelent és hogyan csinálja. Köszönöm szépen válaszát.

Válasz

Kissné Szita Mária üzente 14 éve

Örülök hogy tetszenek az üvegek.Madzaggal (spárgával)tekerem be de elötte az üveget be kenem patex ragasztóval.Remélem nem okozok csalódást ha most megírom hogy a mintákat nem kötöm bele hanem szalvétával dekupázsolom majd lakkozom.Egyszerűnek tűnik de elég idő igényes.Nekem a hobbiaim közé tartozik és nagyon szeretem csinálni.Én is szeretném megkérdezni hogy ön mivel tekeri az üvegeket mert azok is nagyon szépek.bár már többször megnéztem őket nem jövök rá hogy az alját hogy kezdi el.Én szeretem a bonyolut dolgokat megtanulni de erre nem jövök rá s ha nem titok akkor jó lenne ha megírná.további jó munkát a gyönyörű üvegekhez.Tisztelettel Kissné Marika.

Válasz

Polyák József üzente 14 éve

Nagyon csodálatosak a fonott üvegek. Azt szeretném kérdezni ha nem titok, hogy milyen anyagot használ a fonáshoz mert én is gondolkodtam, hogy váltani kellene a műanyagról valami másra. A másik kérdésem, hogy a mintákat hogyan köti bele. Van-e esetleg valami könyv vagy újság amiben megtalálható. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Polyák József.

Válasz